BREAKING NEWS HUMAN RIGHTS

Salvăm împreună Crăciunul !

Salvăm împreună Crăciunul ! de Mike Vlahopol

De ce să salvăm Crăciunul, s-ar întreba unii.

Deși pare o inepție de zile mari se pare că în 2021 trebuie salvată nu doar planeta, nu doar oamenii, ci trebuie salvat chiar și Crăciunul!

Să-l salvăm din ghearele cui, o să mă întrebați?!

Vă spun eu, Crăciunul trebuie salvat din ghearele proștilor și al rău intenționaților și din ghearele deranjaților de tot felul.

Acum ceva vreme, a apărut în mass-media Europeană și nu numai un proiect de lege plasat subtil printr-un document oficial intern care propune și sugerează un "nou set de reguli" referitor la Crăciun, care să ilustreze diversitatea și natura culturii Europene, din diverse domenii ale vieții și credinței. Documentul propunea nici mai mult nici mai puțin decât eliminarea și eventual înlocuirea sărbătoriri Crăciunului precum și a cuvântului Crăciun / Christmas din vocabularul oficialilor și al cetatenilor, pe motive de posibilă dicriminare, a celor care nu împărtășesc aceleași idei, credințe și idealuri, de parcă creștinii sunt sau ar fi deranjați de Musulmani, Budhisti, Taoisti, Hinduiști, și alte religii.

Deși în multe religii și grupări s-au făcut greșeli majore în trecut, am ajuns într-un punct în 2021 în care se vorbește despre democrație, plularism, libertate de exprimare, libertate a cuvântului și alți termeni pompoși care sunt cu tenacitate și cu pași mărunți scoși în afara legii și a constituțiilor Europene cu un elan diabolic și de mult stabilit.

Aceasta propunere U.E. își dorește să protejeze celelalte religii, progresiștii, grupări și minorități sexuale deranjate de Sărbătorile cu care toți ne-am născut, am crescut și ne-am îmbogățit spiritual de doua milenii, deja.

Au aparut deja idei cum că, majoritatea cetățenilor Europei, nu sunt sau nu mai sunt religioși și termeni precum Crăciun sunt ofense aduse unora dintre cei mai sus mentionați doar pentru că le pronunțăm.

Și uite așa, toleranți din fire și din cale afară, prietenoși și ospitalieri ca nație, se naște o serie de întrebări normale și legitime: "Noi ăștia normali și majoritari ce facem dacă suntem deranjați de inepțiile unor minoritari, până unde mergem cu toleranța, câtă umilință mai acceptăm?"

Ce fac Românii în legătură cu această inepție?

În acest context domnul avocat Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, avocat, practician în insolvență, un om cu o verticalitate remarcabilă vorbește de multă vreme despre dreptate și fundamente morale ale dreptului, despre merit și egalitate de șanse, despre fărâma de bunătate din om, despre alianțe, contra ipocriziei și a fariseismului si traseismului politic si multe alte subiecte de interes national.

Domnul avocat Gheorghe Piperea nu doar vorbește pe față despre perioada neagră și umbra în care ne aflăm de mai bine de doi ani, nu doar demască multe mizerii și planuri ale globalizării dar se implică personal în organizarea și salvarea efectivă a Crăciunului prin mijloace proprii dar și cu sprijinul unor cunoscuți artisti din România care împărtășesc aceleași idei.

Așa a apărut ideea Salvării Crăcinului drept pentru care s-a produs unirea a două bresle liberale care suferă enorm de pe urma prezentelor restricții. Breasla avocaților și cea a artiștilor liberi profesioniști independenți s-au unit în gânduri și simțiri și au făcut ce știe fiecare mai bine așa că ne-am hotărât să salvăm Crăciunul cum știm noi mai bine.

L-am cunoscut personal pe pe domnul Piperea astă vară când ne-am întâlnit și ne-am propus unul altuia tot felul de idei și nu mică findu-mi surprinderea să văd că ideile dânsului se materializează și că am ajuns ca mai mulți să punem umărul la aceeași idee.

Unde?...În Singureni județul Giurgiu, se desfășoara un eveniment cultural, un Târg tradițional de Crăciun marca Gheorghe Piperea.

După ce am terminat de cântat la frumosul eveniment pe data de 22 Decembrie, ne-am pus în jurul focului la o cană de vin fiert, o pomană a porcului și "l-am tras de limbă" prietenește pe domnul Gheorghe Piperea, devenind astfel din domnul Piperea și respectiv domnul Vlahopol, doi prieteni cu gânduri, idei și concepte comune, pe numele lor George și Mike.

La acest eveniment au pus umărul și sufletul mai mulți colegi de breaslă, artiști cu suflet mare, Proconsul, Dan Helciug, Maria Radu, Jul Baldovin, Kempes și subsemnatul, precum și alți artiști locali și coruri de copii.

Domnul Gheorghe Piperea ne împărtășește ideea dumnealui:

"Se spune că universul nu e făcut din atomi, ci din povești. Poate că vom avea șansa startului ieșirii din blazare, captivitate și supunere necondiționată odată cu Sărbătorile, vremea scânteilor de speranță, vremea când vrem să ne întoarcem acasă. Poate că vom avea norocul de a da startul ieșirii din pandemie. Asta chiar că ar fi de poveste!

În perioada 20-24 decembrie, se organizează la mine la țară (localitatea Singureni, aflată la 30 de km de București, pe DN 5, 6 km la dreapta de Călugăreni), un Târg traditional de Crăciun. În aer liber, fără condiționare în funcție de codul QR. În deplină libertate și siguranță, ca în vremurile bune și normale.

În opoziție cu tendințele totalitare ale lumii de azi și ca răspuns la tot mai intimidantul și insipidul progresism instalat în lume cu ocazia pandemiei, va fi o sărbătoare a tradițiilor și a valorilor culturale românești. Va fi multă lume nesupusă, dar serbarea este pentru toată lumea, pentru că este despre toată lumea. Reunirea celor separați și încrâncenați ar încurca planurile celor de la panoul de control al lumii. Oamenii obișnuiți pot face lucruri extraordinare!

Vor fi produse tradiționale de Crăciun - cozonaci, turtă dulce, mere glazurate, salam de biscuiți, vin fiert, șorici, covrigi, sarmale, fasole cu cârnați (plus produse vegane/de post). Va fi o perioadă de cel puțin o oră pe zi în care personalități notorii ale societății noastre vor oferi gratuit bunătăți de Crăciun oaspeților.

Seara va fi spectacol timp de 2-3 ore - vor fi colinde, dansuri, demonstrații de karate, concerte ale unor vedete pop sau populare și scurte reprezentații ale unor debutanți în ale scenei muzicale.

La "locul faptelor", oaspeții vor putea aduce hăinuțe sau jucării vechi/în surplus, pe care fie le vor pune în comun în vederea schimbului (un barter ad-hoc), fie le vor împacheta în vederea colectării pentru a le oferi unor orfelinate. Plus orice alte bunătăți pentru copii și colindători.

Probabil se vor strange și niște donații pentru biserica sau pentru orfelinatul din localitate și pentru voluntarii noștri (elevi de liceu și studenți care vor face "oficiile" de elfi).

Veniți - eu vă aștept cu drag!

Se poate veni cu mașina proprie, dar se va organiza și o naveta - din București, zona Șura Mare (Metrou Eroii Revoluției), până la "locul faptelor" ... Drumul nu durează mai mult de 40 de minute dus, 40 de minute întors. E ca și când ați veni din nordul capitalei în sud ...

Transmiteți acest mesaj mai departe, tuturor nesupușilor".

Toate cele bune,

Gheorghe Piperea.


.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți